2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кобилякова Антоніна Георгіївна


Народилася 6 лютого 1947 року в с. Степне Ямпільського району Сумської області.

У 1970 році закінчила Сумський державний педаго­гічний інститут ім. А.С. Макаренка за спеціальністю вчитель української мови та літератури.

З 1971 по 1978 рік працювала вчителем української мови та літератури, організа­тором позакласної та позашкільної роботи середньої школи № 1 м. Шостка. З 1982 року заступник директора з навчально-виховної роботи, з 1983 року директор Шосткинської загальноосвітньої школи І—III ступенів № 1 Шосткинської міської ради Сумської області.

А.Г. Кобилякова — директор одного з найкращих у місті навчальних закладів, де навчається 1205 учнів, працює понад 80 вчителів: з них — 15 учителів-методистів, 13 — зі званням «старший учитель», 15 нагороджені знаком «Відмінник освіти України».

Як творчий професіонал і прихильник інновацій, А.Г. Кобилякова уміло спрямовує педагогічний колектив на гармонійний і всебічний розвиток особистості як учня, так і педагога.

Педагогічний колектив під керівництвом директора дає учням якісні та міцні знання, завдяки чому понад 25 років учні закладу посідають призові місця у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін та є активними учасниками Малої академії наук. Багато років поспіль команда спортсменів школи є переможцем обласного етапу Всеукраїнських змагань «Старти надій» і нагороджується путівкою до МДЦ «Артек».

Велику увагу педагог приділяє розвитку учнівського самоврядування, діє шкільний парламент, учні школи є членами дитячої організації «Добрик крокує планетою».

Переможець І (міського) та дипломант ІІ (обласного) етапів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2001» у номінації «Керівник навчального закладу».

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Заслужений працівник освіти України (2002).