2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Назаренко Людмила Іванівна


Народилася 29 травня 1947 року в с. Красна Слобідка Обухівського району Київської області.

Закінчила природничий факультет (хімія та біологія) Уманського педагогічного інституту ім. П.Г. Тичини (1971). З 1971 по 1973 рік працювала у Плосківській середній школі Броварського району. З 1973 по 2001 рік завідуюча відділом біології Національного українського державного еколого-натуралістичного центру Міністерства освіти і науки України. Очолювала роботу природничого відділення Всеукраїнської Малої академії наук, при якому організувала Всеукраїнську очно-заочну біологічну школу. З 2001 року працює вчителем хімії та біології Кранослобідської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів Обухівського району.

Педагог досконало володіє методикою викладання предметів, виявляє високий рівень професіоналізму, працює творчо, вивчає перспективний педагогічний досвід, втілює його елементи в практику роботи, чим забезпечує високу результатив­ність навчально-виховного процесу. На уроках здійснює індивідуальний та диференці­йований підхід, дбає про належне розумове навантаження обдарованих дітей, її учні є постійними учасниками районних і обласних олімпіад.

Ініціатор проведення першого Міжнародного дитячого еколого-біологічного симпо­зіуму «Дотик природи». Співпрацювала з журналами «Рідна школа», «Хімія та біологія в школі». Підготувала до друку авторські програми для гуртків: «Генетики-селекціонери», «Дослідницька робота на шкільних навчально-дослідних ділянках», «Юні ботаніки», «Космічна біологія».

Учитель вищої категорії, учитель-методист. Відмінник народної освіти УРСР. Заслу­жений працівник народної освіти України (1996). Нагороджена Грамотою Міністерства освіти і науки України.