2010
В И Щ А

О С В І Т А

Козірод Іван Дмитрович


Народився 5 серпня 1936 року в с. Березівка Новопсковського району Ворошиловградської області.

Закінчив Луганський педагогічний інститут.

Працює на кафедрі хімії Донбаського державного технічного університету з 1963 року. За час роботи пройшов шлях від асистента до завідуючого кафедрою. Понад 20 років працював на посаді декана підготовчого відділення закладу.

Як декан та завідуючий кафедрою хімії І.Д. Козірод зробив великий внесок у розвиток прогресивних методів навчання студентів. Під його керівництвом на кафедрі у перше в інституті був створений спеціальний клас для вивчення хімії за допомогою комп'ютерних та відеопрограм.

Кандидат хімічних наук, професор.

Автор збірника лабораторних і практичних робіт з хімії (1997—2000), чотирьох навчальних посібників з курсу «Загальної хімії» з грифом Міністерства освіти і науки України, написаних з урахуванням нових методичних підходів до вивчення хімії, а також модульно-рейтингової оцінки знань студентів.

І.Д. Козірод веде продуктивну науково-дослідницьку роботу. Під його керівництвом розробляється тематика з удосконалення викладання хімії у вищих навчальних закладах України. У 1995—2000 роках була виконана науково-дослідницька робота «Розробка нових сумішей асфальтобетонів з використанням відходів промисловості». Еконо­мічний показник від її застосування в промисловості понад 180 тис. грн.

Заслужений працівник народної освіти України (1993). Відзначений Подяками Міністерства вищої освіти України та СРСР. Нагороджений знаком Міністерства вищої освіти СРСР «За відмінні успіхи в роботі» (1980), Почесною грамотою Міністерства освіти УРСР (1989), орденом «За заслуги» III ступеня (2001). Був депутатом Алчевської міської ради народних депутатів.