2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кобернюк Тетяна Гнатівна


Народилася 4 грудня 1947 року в с. Данино Ніжинського району Чернігівської області.

У 1969 році закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя за спеціальністю українська мова та література.

Працювала вчителем української мови та літератури в школах Криму, Ніжинського району, м. Ніжин. Понад 25 років працює вчителем української мови та літератури загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 10 м. Ніжин.

Т.Г. Кобернюк – талановитий педагог, майстер високої кваліфікації. Основними завданнями навчання учнів української мови вважає виховання свідомого прагнення до вивчення української мови, вироблення у школярів компетенцій комунікативно виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях, формування духовного світу учнів та цілісних світоглядних уявлень, загальнолюдських ціннісних орієнтирів, залучення через мову до культурних надбань українського народу й людства в цілому.

Особливістю роботи педагога є дотримання чіткої наступності й послідовності у вивченні рідної мови. Плануючи уроки, вона насамперед враховує специфіку навчального матеріалу, визначає місце в системі знань учнів, ґрунтовно дотримується методів, прийомів і форм організації уроку, зважує особливості класу та особливості уроку. Практикує проведення уроків-семінарів, уроків-конференцій, уроків-диспутів.

Керівник гуртка «Проби пера».

Серед вихованців Т.Г. Кобернюк є переможці Всеукраїнського конкурсу знавців української мови.

Бере активну участь у роботі обласних, всеукраїнських та міжнародних конференцій.

Т.Г. Кобернюк ділиться своїми здобутками й надбаннями з колегами школи, міста, області, України. Матеріали з досвіду педагога друкуються на сторінках журналів «Українська мова та література в школі», «Педагогічні обрії», «Література рідного краю», «Українська мова та література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах».

Учитель-методист. Заслужений вчитель УРСР (1988).