2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Гейко Катерина Іванівна


Народилася 24 серпня 1938 року в с. Заячківка Уман­ського району Черкаської області. Після закінчення в 1959 році Уманського сільськогос­подарського технікуму механізації працювала поміч­ником бригадира польової тракторної бригади в Запорізькій області. У 1966 закінчила факультет хімії, біології та сільського господарства Мелітопольського педагогічного інституту. З 1972 року вчитель хімії Ставищанського навчально-виховного комплексу № 1 - педагогічного ліцею Київської області.

У своїй роботі вчитель основну увагу приділяє розвитку інтелектуальних здібностей учнівської молоді, практикує проведення нетрадиційних уроків, створила один з кращих кабінетів хімії та біології в Київській області. Професіонал високого рівня, досконало володіє ефективними формами, методами організації навчально-виховного процесу, враховує індивідуальні особливості школярів, дбає про розвиток їхніх здібностей, проводить позакласну роботу з учнями. Має високу загальну культуру, особистим прикладом утверджує повагу до принципів загальнолюдської моралі, дотри­мується педагогічної етики, забезпечує високу якість і результативність своєї праці. Керівник гуртка «Юні біологи». Її учні — неодноразові учасники та призери Всеукраїн­ських олімпіад з хімії.

Протягом багатьох років К.І. Гейко — незмінний керівник районного методичного об'єднання вчителів хімії, бере активну участь у діяльності шкільного методичного об'єднання; постійно виступає з доповідями та повідомленнями, активно впроваджує в життя інноваційні методи навчання, зокрема метод проектів у навчальній діяльності учнів.

Заслужений вчитель України (2003).

Автор навчально-методичних посібників:

  • «Розв'язки задач до підручника А.В. Домбровського, Н.І. Лукашової, С.М. Лукашова "Хімія, 10-11 класи "» (2004);
  • «Розв'язування задач підвищеного рівня складності» (2007).