2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Андрієць Микола Іванович


Народився 22 квітня 1948 року в с. Гладківка Голопристанського району Херсонської області.

Після закінчення Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К. Крупської (1973) вчитель української мови та літератури. З 1976 року працює в Старозбур’ївській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті, з 1978 року директор цієї школи.

М.І. Андрієць як керівник спеціального навчального закладу спрямовує роботу педагогічного колективу на впровадження сучасних технологій у навчально-корекційний і реабілітаційний процес, забезпечує дотримання вимог охорони дитинства, безпеки життєдіяльності та охорони праці. Докладає максимум зусиль для вирішення проблем інтеграції учнів-випускників у суспільство. Із цією метою налагоджено тісні стосунки з ліцеями області, проводяться зустрічі учнів старших класів з адміністрацією та педагогами цих закладів, організуються екскурсії.

М.І. Андрієць приділяє велику увагу питанням контролю за дотриманням державних стандартів освіти, підбору та розстановки педагогічних кадрів, сприяє підвищенню професійного рівня педагогів, заохочує їх до творчого пошуку, втілення в практику кращих досягнень педагогіки, психології, спеціальної дидактики.

Один з основних напрямків роботи директора – створення належних побутових умов для учнів і сприяння матеріально-технічному та дидактичному забезпеченню навчально-виховного процесу. Проводяться капітальні й поточні ремонти шкільних об’єктів, роботи із створення затишку в навчальних і житлових приміщеннях з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог. Під керівництвом М.І. Андрійця здійснюється робота з благоустрою шкільної території: посаджено фруктовий сад, закладено сквер, на шкільному подвір’ї висаджено квітники, обладнано куточки для відпочинку.

Заслужений працівник освіти України (2009).